Cykelrensning 13/2

För att frigöra utrymme till fastighetens aktiva cyklister har föreningen beslutat att genomföra en cykelrensning.

Hur går det till?
Föreningen kommer den 17 januari märka upp alla cyklar i fastigheten som står i cykelrum, utvändiga cykelställ med en röd märkningstagg.

Boende som äger cykeln ska senast den 13 februari ta bort den röda taggen från sin cykel.
På så sätt framgår det att cyklar som har sin röda tagg kvar den 13 februari troligen är övergivna och tas därför i förvar av föreningen under sex månader. Cyklarna förvaras under den tiden i ett utrymme i fastigheten. Om ingen ägare har hört av sig inom sex månader från den 13 februari (senast den 14 augusti) betraktas cykeln som övergiven.

Vad behöver jag som boende göra?
Det enda du behöver göra är att ta bort den röda taggen från cykeln ni äger.
Samtidigt vill Styrelsen meddela att det är ytterst önskvärt att det är brukbara cyklar som förvaras i föreningens cykelutrymmen. Trasiga eller cyklar som bara står ska helst förvaras i eget förråd eller i din bostad.

Vad gör jag om jag saknar min cykel?
Då tar du kontakt med styrelsen på styrelsen@brfgladjen.com och beskriver din cykel och så bokar ni en tid för att titta i
förrådet där cyklarna förvaras för att se om din cykel är tillvaratagen eller har försvunnit på annat sätt.

Vad händer efter 6-månadersfristen har löpt ut?
Efter den 12 oktober hämtas de övergivna cyklarna av Cykelåtervinning som återvinner cyklarna på bästa sätt.
Samtidigt bidrar föreningen till Stadsmissionens verksamhet eftersom Cykelåtervinning skänker 10kr per insamlad cykel till deras verksamhet.

Vi passar på att redan nu tacka för er insats att underlätta cykelåtervinningen som bidrar till ett bättre samhällsresursnyttjande och att frigöra ytor till fastighetens aktiva cyklister!

Rensningen sker i samarbete med https://www.cykelatervinning.com/