Nyhetsbrev från Samverkansgruppen i Hornsberg- och Kristinebergs strand

Bifogat finns nyhetsbrev från samverkansgruppen i Hornsberg- och Kristinebergs strand.

 

Hej

Här kommer tredje utskicket från Samverkansgruppen i Hornsberg- & Kristinebergs strand (tidigare kallad aktionsgruppen). Det går ut till BRF:er och hyresfastigheter i området, samt till näringsidkare, enskilda boende samt till samverkande myndigheter och andra beslutsfattare. Vi lägger också ut detta på Facebookgrupperna i området.

 

I samverkansgruppen finns idag representanter från BRF:erna Jublet, Välbehaget, Poeten, Västermalmsterassen, Gåspennan och Mälarstrand 1 & 3. Syftet för samverkansgruppen är att samverka för ökad trivsel, trygghet och säkerhet i området, för boende, besökare, näringsidkare och lokaltrafik i området Hornsberg-Kristineberg. Fokusområdena finns beskrivna i informationsbrevet, som bifogas.

Arbetet sker i samarbete med Polisen, Trafikkontoret och Stockholm stad, vilka vi har regelbundna möten med.

Med detta, och framtida nyhetsbrev, vill vi hålla er informerade, skapa en dialog samt samverkan mellan oss boende och övriga aktörer.

 

Ett stort värde är att informationen snarast distribueras till samtliga boende. Vi är tacksamma för om ni har möjlighet att hjälpa oss att nå ut till era medlemmar. Förhoppningen är att ni som representerar styrelser (BRF:er och hyresfastigheter) kan medverka och distribuera informationen på det sätt som ni annars håller kontakt med de boende i er förening.

 

Informationen omfattar två delar:

1)      Informationsbrev; rapport från framsteg i sommar och våra planer framöver.

2)      Lathund/guide för hur och när vi tillsammans kan rapportera problem och ge förslag till förbättringar. Rapporter är väldigt viktiga för framtida förbättringar då polisen, trafikkontoret och de andra myndigheterna använder sig av statistiken för att avgöra hur problembilden ser ut.

 

Vi kommer under oktober månad genomföra en enkät för att samla in synpunkter från boende i området. Den kommer att läggas ut på Facebookgrupperna i området (BRF Jublet, BRF Västermalmsterassen, Hornsbergs strands vänner och Västermalms strand).

Sedan fortsätter vårt arbete med myndigheterna inför nästa sommar. Den samverkan vi har med myndigheterna genom regelbundna möten är ovärderlig för våra möjligheter att påverka och förbättra vårt bostadsområde. Vi kommer ha ett möte i slutet av november där vi tänker presentera våra åtgärdsförslag på förbättringsmöjligheter inför nästa sommar.

 

Hör gärna av er med frågor eller synpunkter. 

 

Trevlig helg!

 

För samverkansgruppen,

 

David Cramér

SamverkanHornsberg@gmail.com